4år har gått :)

Tjenare på er!
Igår var jag hemma på vårdcentralen i löberöd för och plocka stygnen efter muskelbiopsin! Ser jättefint ut och läkt bra. Ganska coolt ändå att dom snittat upp 2cm men ärret har krymt nu under läkningen. 
 
 
Efteråt när jag kom hem till mamma och pappa så var Molly överlycklig att se mig, har nog aldrig sett henne så glad över att se mig innan 😍 Så det blev massa kelande några timmar innan det var dags att åka hem igen. 
 
Kom på innan idag att igår hade jag bot i min lägenhet i 4 år 😲 Känns länge men kommer ändå ihåg inflytten så jäkla väl. Men jag trivs i min lägenhet så hoppas på att jag kan bo här många år till :)
 
Puss 💓 Kram

Lördagsmys vs Muskelbiopsin

God kväll på er! 
Här sitter jag och har en lugn och skön lördagkväll med Stjärnornas stjärna och lite lördags snacks. Såg förra veckan att coca-cola har kommit med en ny light med smak av jordgubb, vet inte om det bara är tillfälligt eller den är här för att stanna. Jag tyckte den var riktigt god så jag köpte några burkar idag när jag var och handla. Om en stund blir det sätta på filmen Blue crush, har sett den några gånger innan. Men jag gillar den så den går att se några gånger till 😀 
 
 
Tänkte också skriva lite efter mitt förra inlägg om undersökningar och sånt som jag hade kvar. Så nu i tisdags var jag inne och gjorde muskelbiopsin som dom gjorde i vänster arm. Fick lokalbedövning och sen gick dom in och tog massa prover på muskelvävnaden. Dom fick ta många bitar för jag hade en del muskelfet så dom fick ta lite fler för att vara säkrare på att det skulle vara bra bitar att undersöka. Så nu får jag vänta någon vecka innan jag får svar, antingen att jag får svar att biopsin har gjort att vi hittat vilken myopati jag har annars blir det fler prover för att hitta rätt. Ska boka tid på vårdcentralen om lite mindre än två veckor för att få plockat stygnen.
 
 
Så här såg det ut när jag kom hem, man hade som värsta träningssvärken dom två första dagarna sen har det bara känts bättre. Är i vissa rörelser som man fortfarande känner av det men är snart bra igen 😀
 
Puss 💖 Kram
 
 
 
 
 

Vad som händer nu

Tjenare på er! 
Det var evigheter sen sist man var här inne och skrev 😀 Händer väl inte super spännande saker i mitt liv så har väl varit därför det ekar tomt här inne helt enkelt. Men det som händer just nu är att jag har kommit i kontakt med neurologen igen för att få utrett min exakta diagnos. För tretton år sen var jag inne på neurologen och gjorde utredning och då fick jag veta att jag har ett syndrom som heter 22Q11.2 men även en sjukdom. Men jag kommer inte ihåg vad dom sa för sjukdom då, var ganska jobbig att få allt bekräftat att där fanns fel på mig och har svårt att ta in mycket info på en gång. Men i alla fall några år senare så fick jag ringt till lunds arkiv för att få papper på vilken sjukdom det var jag hade, som jag fick svar att det var polyneuropati (nervsjukdom). Så det har jag trott nu i ett antal år. Men nu vissar det sig att jag har en myopati (muskelsjukdom), och det låter ju ganska logiskt eftersom det är musklerna som jag haft stora problem med hela livet. Men där är ju en del av symtomen för polyneuropati som stämmer in också på mig så man undrar ju lite om man kanske har båda. 😯 Men det återstår och se när hela utredningen är klar. Sen har jag varit på några undersökningar och ska på någon till. Har fått ha syremättare och någon annan mackapärr på kroppen över natten vid två tillfällen för att kolla om jag slutar andas under natten (sömnapne) men det gjorde jag inte. 
 
Detta är bilder från första gången jag gjorde detta, sov inte mer än 1 timme på hela natten och dom behövde få ihop 6 timmar totalt. 😫
Och sen har dom gjort EMG med neurografi där dom sänder ut ström i nerver och muskler för o kolla dom.  Nu i tisdag var jag inne på sjukhuset i Lund och gjorde MR röntgen på armar och ben tog typ 1,5 timme men det funka ganska bra man kände av när dom starta magnetfältet för det börja snurra i huvet kändes lite konstigt. MR röntgen gjorde jag också 2006-2007 fast då gjorde dom röntgen på hjärnan. Nästa tid nu är på tisdag 14/4 då jag ska in och göra en muskelbiopsi, där dom går in i musklen i axlen och tar prover som sen ska skickas för analys på sjukhus i Göteborg.  Sen ska jag även göra ultraljud på hjärtat och ta DNA prover. Sen får man se om något mer ska göras eller jag får svar på vilken myopati jag har. Har ju googlat runt på olika myopatier och finns ju en som jag hittat som stämmer in på mig och hur jag kännt med mina muskler. Men får se om det är den som alla prover och undersökningar vissar på. Men vill bara veta vilken muskelsjukdom jag har så jag vet vad jag kan göra och vad jag ska undvika.  
 
Puss 💖 Kram

RSS 2.0